Informații deschidere an școlar *** Orar gimnaziu*** Ținută școlară elevi 2024-2025 ***  Informatii utile clasa pregătitoare *** Evaluare Națională 2024 *** Concurs Îngrijitor ***  Admitere Liceu 2024-2025 ***

POCU - DAVINCI

PROIECTUL DAVINCI - DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR DE VIAȚĂ PRIN ÎNVĂȚARE CREATIVĂ, POCU/987/6/26/154071

ACHIZITIE ECHIPAMENT SPORTIV ELEVI DAVINCI

ANUNȚ RECRUTARE ȘI SELECȚIE EXPERȚI PROIECT DAVINCI - Dezvoltarea Abilităților de Viață prin Învățare Creativã, POCU/987/6/26/154071

ACHIZITIE MOBILIER EXTERIOR DAVINCI

ACHIZITIE BOXA DAVINCI

ACHIZITIE MATERIALE PUBLICITARE DAVINCI

ACHIZITIE MASA DE TENIS SI MASA DE SAH

ACHIZIȚIE PACHETE CERCURI INTERACTIVE DAVINCI

ANUNȚ RECRUTARE ȘI SELECȚIE EXPERȚI PROIECT DAVINCI - Dezvoltarea Abilităților de Viață prin Învățare Creativã, POCU/987/6/26/154071

 

DESCRIERE PROIECT 

Proiectul „DAVINCI- Dezvoltarea Abilităților de Viață prin Învățare Creativă”, POCU/987/6/26/154071, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, este implementat de Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Traian” Craiova, Școala Gimnazială Caraula și Liceul Tehnologic ,,Constantin Nicolăescu Plopșor” Plenița.

Obiectivul general al proiectulu vizează crearea unui program integrat de educație nonformală în sistem outdoor, prin amenajarea a 3 spații în curtea a 3 unități de învățământ (Școala Gimnazială „Traian” Craiova, Școala Gimnazială Caraula și Liceul Tehnologic ,,Constantin Nicolăescu Plopșor” Plenița) din județul Dolj, pentru 370 de elevi și cadre didactice/personal de sprijin, prin măsuri integrate de prevenție, măsuri transpuse în activități de educație nonformală în sistem outdoor.

Printre rezultatele prevăzute, pe lângă cele 3 spații outdoor amenajate, se numără și 370 de elevi și cadre didactice/personal de sprijin, participanți activi la cercurile interactive de educație și care conștientizează importanța educației nonformale în sistem outdoor, 40 de cadre didactice/personal de sprijin, absolvenți ai unui curs de perfecționare profesională acreditată în domeniul organizării și furnizării educației nonformale, 330 de elevi beneficiari ai programelor socio-educaționale de dezvoltare cognitivă și orientare școlară și profesională, în vederea identificării unui profil individual, implementarea atelierelor Strong Young Minds, susținute de către 20 de cadre didactice/personal de sprijin, perfecționate în cadrul proiectului, 120 de elevi beneficiari ai CLUBULUI ALTFEL.

Valoarea totală a proiectului este de: 1.726.406,32 lei, din care 16.092,16 lei reprezintă cofinanțarea.

Mobilier exterior, o tablă de șah uriașă și o masă de tenis se vor afla în curțile fiecăreia dintre școlile partenere, acolo unde 20 dintre profesori participanți la cursul de formare din cadrul proiectului vor derula activități de educație nonformală organizate în cadrul Clubului ”Altfel”, precum:

1. Atelierele de role-play - Jocul de rol, create pentru elevii claselor VII-VIII, au ca obiectiv stoparea efectului de bullying în școli și are ca rol formarea unui comportament acceptabil social pornind de la simularea unei situații reale. Se va exersa politețea, curtoazia, învățarea și aplicarea bunelor maniere, crearea unei comunități armonioase, bazata pe respect reciproc și toleranță față de diversitate.

2. Atelierele ”Mișcare, joc și sport” vor cuprinde activități creative care îmbină mișcarea, jocul și sportul și urmăresc îmbunătățirea abilitaților psiho-sociale și implicarea activa a elevilor. Activitățile vor fi intens practice, bazate prin metoda învățării prin experimentarea jocului ca instrument psiho-social de lucru cu copiii ce le dezvolta armonios sufletul, mintea si corpul. 

3. Atelierele ”Educație competitivă prin joc si strategie” au ca obiectiv dezvoltarea încrederii elevilor în forțele proprii, cunoașterea și exprimarea emoțiilor, accesarea resurselor logice si creative. Activitățile vor avea în vedere jocul de șah, supraviețuirea în desert, turnul instabil, tenis de masă etc.

4. Atelierele de public speaking au ca obiectiv sporirea încrederii de sine și în cei din jur, debarasarea de emotivitate și frica de public, munca în echipă, o mai bună exprimare orală și dicție corectă. Se vor organiza activități prin care elevii se familiarizează cu operele importante, dar și cu discursuri remarcabile, elaborând propriul discurs pe divese teme de interes.

5. Atelierele ”Micul antreprenor și educație financiară” au ca obiectiv dobândirea unor noțiuni financiare de baza, deprinderea de a-și întocmi bugetul personal și de a-l administra, folosirea banilor in mod responsabil, dezvoltarea deprinderii de a economisi, dezvoltarea gândirii antreprenoriale. Metodele folosite vor avea in vedere jocurile distractive, activități în echipa, exerciții de calcul matematic simplu, desenul etc.

6. Atelierele de cercetare si explorare au ca obiectiv deprinderea de abilitați pentru o informare selectivă și corectă, metode și tehnici de cercetare și explorare. Se vor organiza activități interactive de aflare a arborelui genealogic, reconstituire a primei bancnote românești, vizualizare documentare în aer liber etc.

 

Contact: 

Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia 

Str. Sărarilor, nr. 31, Craiova, Dolj

Andreea Mihaela Niță – Manager de proiect, Email: office@accesoltenia.com

Facebook: www.facebook.com/scoalatraiancv
E-mail: contact@scoala-traian.ro, tel/fax +40251599561
Adresa: Craiova, Dolj, str. Principatele Unite 7, 200138