Înscriere clasa pregătitoare 2021-2022 *** Modificare program înscriere clasa pregătitoare *** Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 *** Mesaj pentru părinți în școala  online *** Program acces elevi *** Planificare pauze*** Ofertă educațională 2021-2022 

Cambridge

CENTRU AUTORIZAT DE EXAMINARE CAMBRIDGE

EXAMENE YLE (Starters, Movers, Flyers) - 10 octombrie 2020

1. Condiții de desfășurare:

 • Distanta dintre candidati in orice directie este de 2m; numarul de elevi dintr-o clasa este maxim 10 (cu unele exceptii, 15, daca spatiul permite).
 • La intrarea in scoala se va ia temperatura fiecarui supraveghetor, examinator, candidat. Daca este mai are de 37.3 grade, i se mai poate lua temperatura de max 2 ori consecutive la interval de max 10 minute si daca ramane la aceeasi valoare(mai mare sau egal cu 37.3 grade) nu i se va da acces in cladire pentru examen.
 • Fiecare persoana (supraveghetor, examinator, candidat) trebuie sa poarte masca corect din momenul in care intra in scoala si pana la terminarea examenului si iesirea din institutie.
 • Supraveghetorii si examinatorii vor purta si manusi pe toata durata examenului.
 • Fiecare persoana (supraveghetor, examinator, candidat major) va semna obligatoriu declaratia pe proprie raspundere la intrarea in scoala – candidatii minori aduc acesta declaratie semnata de parinti. Acestea vor fi trimise la sediul British Council alaturi de materialele de examen.
 • Distanta fizica de 2m trebuie pastrata pe durata intregii zile de examen, inclusiv in sala de asteptare, pe coridor, in timpul probei Speaking.
 • Scoala va trebui sa puna la dispozitie termometru, masti de rezerva pentru candidati, lichid/gel dezinfectant la intrarea in scoala si in fiecare clasa, manusi si masti pentru personalul supraveghetor.

2. Alte informatii și documente utile sunt disponibile mai jos sau pe site-ul British Council https://www.britishcouncil.ro/covid-19/examene:

 

Școala „Traian” este prima școală gimnazială din Craiova acreditată în anul 2012 ca centru de examinare Cambridge, partener al Consiliului Britanic:

 • YLE - STARTERS
 • YLE -MOVERS
 • YLE -FLYERS
 • KET
 • PET

Pentru detalii, accesati: www.cambridgeesol.org

Pe lângă rolul lor de a-i motiva pe elevi în cadrul procesului de învățare și de a monitoriza evoluția acestora, examenele Cambridge KET/PET, administrate de British Council, sunt luate în considerare pentru recunoașterea și echivalarea probelor de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal cu program bilingv și intensiv.

Și în anul 2018 vor fi organizate următoarele sesiuni de examinare Cambridge YLE pe data de 28 aprilie, urmând ca în luna iunie să se desfășoare examinarea KET și PET. Contact secretariat: 0251599561 (14.00 – 18.00) sau contact@scoala-traian.ro

Coordonatori: prof. Daniela Velicescu, prof. Raluca Nechita, secretar Laura Stoica

În anul 2017, în centrul nostru, 123 de elevi au promovat examenele Cambridge. Acestia au fost felicitați oficial pentru performanțele obținute în acest an vineri, 29 septembrie, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” de către organizatori și reprezentanții ISJ Dolj, fiindu-le astfel, încă o dată, recunoscute  eforturile și fiind încurajați pentru continuarea studiului limbii engleze.

La festivitate au participat cei 123 de elevi din Craiova au susținut și au promovat examenele Cambridge în centrul din Școala „Traian”, în sesiunile organizate în anul 2017, 81 dintre ei fiind elevii unității de învățământ, și care au obținut, astfel, o certificare recunoscută la nivel international. Pentru detalii despre eveniment, accesați:  www.gds.ro sau pagina de Facebook a scolii.

Dintre aceștia, 51 au susținut examenele Cambridge pentru copii (YLE – Young Learners English), examene pentru începători, menite să evalueze competențele lingvistice ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani prin trei probe: Listening (ascultare), Reading & Writing (citire și scriere) și Speaking (conversație), structurate pe trei niveluri de dificultate: Starters, Movers, Flyers. Certificatele obținute în urma susținerii examenelor Cambridge: Movers și Flyers pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1, conform grilei Cadrului European Comun de Referinţă Pentru Limbi Străine).

De asemenea, 38 de elevi au obținut certificatul Certificatul KET (Key English Test) care le demonstrează abilitatea de a comunica în limba engleză în situații simple.

Examenul PET (Preliminary English Test) PET a fost promovat de 35 de elevi care atestă că aceștia au un nivel pre-intermediar de limba engleză (nivelul B1) și pot face conversație pe teme uzuale, practice, precum activități în timpul liber, educație, îmbrăcăminte, mediul înconjurător, descrierea locurilor, locuri de muncă, divertisment, vreme etc.


În anul 2016, în centrul nostru, 54 de elevi au susținut examene pentru copii (Young Learners): Starters, Movers, Flyers, 21 de elevi examenul KET și 48 examenul PET.

          

 

Facebook: www.facebook.com/scoalatraiancv
E-mail: contact@scoala-traian.ro, tel/fax +40251599561
Adresa: Craiova, Dolj, str. Principatele Unite 7, 200138