Ținută școlară elevi 2024-2025 *** Evaluare Națională 2024 *** Concurs Îngrijitor ***  Admitere Liceu 2024-2025 *** Buletin Informativ 2023-2024 ***

eTwinning

E-SKILLS 4 ALL, 2023-2024

În anul școlar 2023-2024, pășim împreună în proiectul eTwinning E-SKILLS 4 ALL în calitate de fondatori, proiect în care vom fi parteneri cu două școli din Turcia.

„E-SKILLS 4 ALL” este un proiect inovator, conceput pentru a reduce decalajul digital, pentru a oferi indivizilor competențe electronice esențiale și pentru a promova alfabetizarea digitală în rândul unui grup divers de participanți. Proiectul conectează elevi, cadre didactice și membri ai comunității din diferite regiuni și medii, promovând un mediu de învățare digital incluziv.

        

 

Explorând Lumile Digitale: Experiențele Elevilor de la Școala Gimnazială Traian, Craiova în Proiectul eTwinning E-SKILLS 4 ALL

În cadrul proiectului eTwinning E-SKILLS 4 ALL, elevii de la Școala Gimnazială Traian din Craiova și-au îmbrățișat călătoria în lumea digitală, explorând noi orizonturi și dobândind competențe esențiale pentru secolul XXI. Până în acest moment, experiențele lor au fost diverse și pline de învățăminte valoroase.

În primele luni ale proiectului, elevii au participat la o serie de workshop-uri interactive despre abilități digitale de bază, cum ar fi:

  • D-ID studio = este o platformă de autoservire care oferă cele mai bune instrumente AI generative pentru a permite utilizatorilor să creeze videoclipuri cu avatare care se mișcă și vorbesc
  • Canva = este un instrument de design grafic online gratuity, folosit pentru a crea postări pe rețelele sociale, prezentări, postere, videoclipuri, logo-uri și multe altele
  • Jamboard = este o tablă digitală care vă permite să colaborați în timp real folosind fie dispozitivul Jamboard, browser web sau aplicație mobilă
  • Escape Room = sunt jocuri distractive concepute pentru a-ți testa perspicacitatea mentală și munca în echipă printr-o serie de puzzle-uri și provocări
  • Quiver Vision = aplicația de colorat, care creează experiențe captivante pentru oameni de toate vârstele (realitate augmentată)

Colaborarea interșcolară a fost un aspect central al experienței lor. Această interacțiune a încurajat schimbul de idei, valorile culturale și limbajele, contribuind la înțelegerea și aprecierea diversității.

Pe parcursul acestor experiențe, elevii au învățat multe nu doar despre utilizarea tehnologiei, ci și despre etica digitală și comportamentul responsabil online. Discuțiile și activitățile desfășurate în cadrul proiectului i-au ajutat să conștientizeze importanța protejării datelor personale și a comportamentului respectuos în mediul online.

În final, participarea lor la proiectul E-SKILLS 4 ALL este nu doar o călătorie în lumea digitală, ci și o experiență de învățare profundă și de creștere personală. Elevii de la Școala Gimnazială Traian din Craiova continuă să-și împărtășească cunoștințele și să se inspire reciproc în cadrul acestei călătorii educaționale captivante.

 

     

     

      

 

Celebrând Ziua de 8 Martie în Era Digitală: Experiențele Elevilor de la Școala Gimnazială Traian, Craiova, în Proiectul eTwinning E-SKILLS 4 ALL"

Într-o zi dedicată celebrării femeilor și a rolului lor în societate, elevii de la Școala Gimnazială Traian din Craiova au adus un omagiu special prin intermediul proiectului eTwinning E-SKILLS 4 ALL, folosind platforma online oscrisoare.ro. Această inițiativă a adus o notă inedită și modernă în sărbătorirea Zilei de 8 Martie, permițând elevilor să transmită gândurile și aprecierile lor într-un mod digital și interactiv.

În cadrul proiectului E-SKILLS 4 ALL, elevii au avut oportunitatea de a folosi platforma oscrisoare.ro pentru a crea și trimite felicitări digitale personalizate destinatarelor lor. Cu ajutorul unor instrumente ușor de utilizat, au putut să-și exprime gândurile și să transmită mesaje pline de afecțiune și recunoștință către mamele lor.

Utilizând imagini, texte și elemente grafice personalizate, elevii au creat felicitări digitale unice și creative, reflectând diversitatea și originalitatea gândurilor lor

Pe lângă procesul creativ în sine, utilizarea platformei oscrisoare.ro a oferit și oportunitatea de a dezvolta abilități digitale și de comunicare. Elevii au învățat să navigheze și să utilizeze eficient instrumentele platformei, să formateze și să personalizeze conținutul într-un mod atrăgător și expresiv.

Această inițiativă a adus un plus de valoare și semnificație în sărbătorirea Zilei de 8 Martie, oferind elevilor un mijloc modern și inovator de a transmite aprecierea lor față de femeile din viața lor. Prin implicarea lor activă în proiectul E-SKILLS 4 ALL și utilizarea platformei oscrisoare.ro, elevii de la Școala Gimnazială Traian din Craiova au demonstrat încă o dată potențialul și creativitatea lor în era digitală.

     

TEACHING MATHEMATICS TO CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS WITH MATERIALS, 2023-2024

Descoperiri matematice pline de înțelegere și empatie

Elevii clasei I B de, la Școala Gimnazială “Traian” din Craiova, au îmbrățișat o nouă provocare în cadrul proiectului eTwinning "Teaching Mathematics to Children with Special Needs with Materials", aducând cu ei curiozitate, deschidere și inimi pline de empatie.

Încă de la începutul proiectului, elevii au fost fascinați de posibilitatea de a explora matematica într-un mod inovator și interactiv. Folosind materiale didactice speciale adaptate nevoilor copiilor cu dizabilități, aceștia au descoperit bucuria învățării prin joc și experiențe tactile.

Colaborarea cu partenerii din alte țări a adus o dimensiune internațională în sala de clasă, încurajând schimbul de idei și perspective. Elevii au avut oportunitatea de a învăța despre diversitatea culturilor și modurilor diferite de a aborda matematica, ceea ce i-a ajutat să-și dezvolte înțelegerea și empatia.

Un aspect remarcabil al experienței lor a fost implicarea activă a tuturor elevilor, indiferent de nivelul lor de aptitudini sau abilități. Prin adaptarea materialelor și a metodologiilor de predare, fiecare copil a fost susținut și încurajat să-și exprime ideile și să participe la activități în mod activ.

Pe parcursul acestui proces, elevii au dobândit nu doar cunoștințe matematice, ci și abilități sociale și emoționale importante. Au învățat să lucreze în echipă, să își exprime gândurile și să își asculte colegii, dezvoltându-și în același timp empatia și sensibilitatea față de nevoile celor din jur.

Experiența lor în cadrul proiectului "Teaching Mathematics to Children with Special Needs with Materials" este una profundă și memorabilă, aducând lumină și înțelegere în viețile lor și în comunitatea lor școlară.

 

     

     

     

 

 

Facebook: www.facebook.com/scoalatraiancv
E-mail: contact@scoala-traian.ro, tel/fax +40251599561
Adresa: Craiova, Dolj, str. Principatele Unite 7, 200138