Burse școlare 2021-2022 *** Programul școlar 2021-2022 *** Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 *** Ofertă educațională 2021-2022 

Cambridge

CENTRU AUTORIZAT DE EXAMINARE CAMBRIDGE

In atentia elevilor care vor sustine examenele KET / PET in scoala noastra pe data de 27.06.2021

Va transmitem informatiile organizatorice pentru sesiunile: KET/PET

 

 • nume examen:  KET/PET
 • versiune examen: paper-based;
 • data examen: 27 iunie 2021;
 • locatie: Sediul – Scoala Gimnaziala TRAIAN 
 • atasat: programul 

 

 Conform masurilor speciale impuse in Romania privind securitatea sanatatii, ne supunem rigorilor legislative in vigoare si va transmitem mai jos informatii suplimentare:

Pentru buna organizare a examenului, rugam candidatii sa respecte urmatoarele reguli:

 • sa ajunga la locatia comunicata cu 20 de minute inaintea inceperii examenului;
 • sa prezinte actul de identitate valid (certificatul de nastere + carnet de elev cu poza sau buletin, sau pasaport) pentru accesul in sala;
 • Candidatul care nu detine acest  document (carte identitate/pasaport/carent de elev), va prezenta la examen urmatoarele:
  • formularul Candidate ID form (se printeaza, se completeaza cu pix albastru, se  lipeste fotografia recenta a candidatului); 
  • certificat de nastere in original. 
 • sa aiba in dotare: creioane, creioane colorate (black- negru, blue-albastru, brown-maro, green-verde, grey- gri, orange-portocaliu, pink-roz, purple-violet, red-rosu, yellow-galben) guma de sters, radiera si apa (in sticla transparenta fara eticheta);
 • este interzis accesul în sala de examen cu următoarele device-uri: telefoane mobile, IPod-uri, iPad-uri, tablete, e-readere, laptop-uri, smart watch-uri. Acestea vor fi lăsate fie la unul din însoțitori sau într-o zona special amenajată, putând fi recuperate după terminarea ultimei probe scrise. Membrii echipei EEC nu își asumă resposabilitatea pentru obiectele de valoare pierdute în timpul examenului.
 • anunturile oficiale CAMBRIDGE: Anti-Cheating & Bottles
 • Accesul și/sau staționarea părinților/persoanelor care însoțesc candidații la examen este restricționat atât în sala de examen, cât și în clădirea sau curtea clădirii. Respectarea acestei reguli ne înlesnește desfășurarea examenului în bune condiții și asigură prevenția pandemică, distanțarea individuală. Vă rugăm insistent să aderați la respectarea acestei obligativițăți și sa preluați candidatul la ora de sfârșit a examenului, comunicată in email. 

 

*****************************************

EXAMENE YLE (Starters, Movers, Flyers) - INFORMAȚIILE ORGANIZATORICE - 6 iunie 2021
 
• nume examen: YLE (Starters + Movers + Flyers)
• versiune examen: paper-based
• data examen: 06.06.2021
• locatie: Scoala Gimnaziala TRAIAN
• atasat: programul

Conform masurilor speciale impuse in Romania privind securitatea sanatatii, ne supunem rigorilor legislative in vigoare si va transmitem mai jos informatii suplimentare:
Regulament Participare Examen Cambridge;
Declaratie pe Propria Raspundere = acest document este obligatoriu pentru candidat (completat si semnat).
 
Pentru buna organizare a examenului, rugam candidatii sa respecte urmatoarele reguli:
• sa ajunga la locatia comunicata cu 20 de minute inaintea inceperii examenului;
• sa prezinte actul de identitate valid (certificatul de nastere + carnet de elev cu poza sau buletin, sau pasaport) pentru accesul in sala;
• candidatul care nu detine acest  document (carte identitate/pasaport/carent de elev), va prezenta la examen urmatoarele:
      * formularul Candidate ID form (se printeaza, se completeaza cu pix albastru, se  lipeste fotografia recenta a candidatului);
      * certificat de nastere in original.
• sa aiba in dotare: creioane, creioane colorate (black- negru, blue-albastru, brown-maro, green-verde, grey- gri, orange-portocaliu, pink-roz, purple-violet, red-rosu, yellow-galben) guma de sters, radiera si apa (in sticla transparenta fara eticheta);
• este interzis accesul în sala de examen cu următoarele device-uri: telefoane mobile, IPod-uri, iPad-uri, tablete, e-readere, laptop-uri, smart watch-uri. Acestea vor fi lăsate fie la unul din însoțitori sau într-o zona special amenajată, putând fi recuperate după terminarea ultimei probe scrise. Membrii echipei EEC nu își asumă resposabilitatea pentru obiectele de valoare pierdute în timpul examenului.
• anunturile oficiale CAMBRIDGE: Anti-Cheating & Bottles
• Accesul și/sau staționarea părinților/persoanelor care însoțesc candidații la examen este restricționat atât în sala de examen, cât și în clădirea sau curtea clădirii.

Respectarea acestei reguli ne înlesnește desfășurarea examenului în bune condiții și asigură prevenția pandemică, distanțarea individuală. Vă rugăm insistent să aderați la respectarea acestei obligativițăți și sa preluați candidatul la ora de sfârșit a examenului, comunicată in email.
 
Nota: Din motive neprevazute sau independente de vointa noastra (acces la utilitati), dar si din nerespectarea regulilor de buna organizare a evenimentului, va aducem la cunostinta ca se poate genera o intarziere a programului de maxim 60 de minute.

 

Școala „Traian” este prima școală gimnazială din Craiova acreditată în anul 2012 ca centru de examinare Cambridge, partener al Consiliului Britanic:

 • YLE - STARTERS
 • YLE -MOVERS
 • YLE -FLYERS
 • KET
 • PET

Pentru detalii, accesati: www.cambridgeesol.org

Pe lângă rolul lor de a-i motiva pe elevi în cadrul procesului de învățare și de a monitoriza evoluția acestora, examenele Cambridge KET/PET, administrate de British Council, sunt luate în considerare pentru recunoașterea și echivalarea probelor de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal cu program bilingv și intensiv.

Și în anul 2018 vor fi organizate următoarele sesiuni de examinare Cambridge YLE pe data de 28 aprilie, urmând ca în luna iunie să se desfășoare examinarea KET și PET. Contact secretariat: 0251599561 (14.00 – 18.00) sau contact@scoala-traian.ro

Coordonatori: prof. Daniela Velicescu, prof. Raluca Nechita, secretar Laura Stoica

În anul 2017, în centrul nostru, 123 de elevi au promovat examenele Cambridge. Acestia au fost felicitați oficial pentru performanțele obținute în acest an vineri, 29 septembrie, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” de către organizatori și reprezentanții ISJ Dolj, fiindu-le astfel, încă o dată, recunoscute  eforturile și fiind încurajați pentru continuarea studiului limbii engleze.

La festivitate au participat cei 123 de elevi din Craiova au susținut și au promovat examenele Cambridge în centrul din Școala „Traian”, în sesiunile organizate în anul 2017, 81 dintre ei fiind elevii unității de învățământ, și care au obținut, astfel, o certificare recunoscută la nivel international. Pentru detalii despre eveniment, accesați:  www.gds.ro sau pagina de Facebook a scolii.

Dintre aceștia, 51 au susținut examenele Cambridge pentru copii (YLE – Young Learners English), examene pentru începători, menite să evalueze competențele lingvistice ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani prin trei probe: Listening (ascultare), Reading & Writing (citire și scriere) și Speaking (conversație), structurate pe trei niveluri de dificultate: Starters, Movers, Flyers. Certificatele obținute în urma susținerii examenelor Cambridge: Movers și Flyers pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1, conform grilei Cadrului European Comun de Referinţă Pentru Limbi Străine).

De asemenea, 38 de elevi au obținut certificatul Certificatul KET (Key English Test) care le demonstrează abilitatea de a comunica în limba engleză în situații simple.

Examenul PET (Preliminary English Test) PET a fost promovat de 35 de elevi care atestă că aceștia au un nivel pre-intermediar de limba engleză (nivelul B1) și pot face conversație pe teme uzuale, practice, precum activități în timpul liber, educație, îmbrăcăminte, mediul înconjurător, descrierea locurilor, locuri de muncă, divertisment, vreme etc.


În anul 2016, în centrul nostru, 54 de elevi au susținut examene pentru copii (Young Learners): Starters, Movers, Flyers, 21 de elevi examenul KET și 48 examenul PET.

          

 

Facebook: www.facebook.com/scoalatraiancv
E-mail: contact@scoala-traian.ro, tel/fax +40251599561
Adresa: Craiova, Dolj, str. Principatele Unite 7, 200138