Anunt concurs paznic ***Chestionare feedback elevi 2018-2019 *** Chestionare feedback părinți 2018-2019 *** Chestionare feedback profesori 2018-2019 *** Ofertă educațională 2018-2019  

Cambridge

CENTRU AUTORIZAT DE EXAMINARE CAMBRIDGE

Școala „Traian” este prima școală gimnazială din Craiova acreditată în anul 2012 ca centru de examinare Cambridge, partener al Consiliului Britanic:

  • YLE - STARTERS
  • YLE -MOVERS
  • YLE -FLYERS
  • KET
  • PET

Pentru detalii, accesati: www.cambridgeesol.org

Pe lângă rolul lor de a-i motiva pe elevi în cadrul procesului de învățare și de a monitoriza evoluția acestora, examenele Cambridge KET/PET, administrate de British Council, sunt luate în considerare pentru recunoașterea și echivalarea probelor de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal cu program bilingv și intensiv.

Și în anul 2018 vor fi organizate următoarele sesiuni de examinare Cambridge YLE pe data de 28 aprilie, urmând ca în luna iunie să se desfășoare examinarea KET și PET. Contact secretariat: 0251599561 (14.00 – 18.00) sau contact@scoala-traian.ro

Coordonatori: prof. Daniela Velicescu, prof. Raluca Nechita, secretar Laura Stoica

În anul 2017, în centrul nostru, 123 de elevi au promovat examenele Cambridge. Acestia au fost felicitați oficial pentru performanțele obținute în acest an vineri, 29 septembrie, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” de către organizatori și reprezentanții ISJ Dolj, fiindu-le astfel, încă o dată, recunoscute  eforturile și fiind încurajați pentru continuarea studiului limbii engleze.

La festivitate au participat cei 123 de elevi din Craiova au susținut și au promovat examenele Cambridge în centrul din Școala „Traian”, în sesiunile organizate în anul 2017, 81 dintre ei fiind elevii unității de învățământ, și care au obținut, astfel, o certificare recunoscută la nivel international. Pentru detalii despre eveniment, accesați:  www.gds.ro sau pagina de Facebook a scolii.

Dintre aceștia, 51 au susținut examenele Cambridge pentru copii (YLE – Young Learners English), examene pentru începători, menite să evalueze competențele lingvistice ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani prin trei probe: Listening (ascultare), Reading & Writing (citire și scriere) și Speaking (conversație), structurate pe trei niveluri de dificultate: Starters, Movers, Flyers. Certificatele obținute în urma susținerii examenelor Cambridge: Movers și Flyers pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1, conform grilei Cadrului European Comun de Referinţă Pentru Limbi Străine).

De asemenea, 38 de elevi au obținut certificatul Certificatul KET (Key English Test) care le demonstrează abilitatea de a comunica în limba engleză în situații simple.

Examenul PET (Preliminary English Test) PET a fost promovat de 35 de elevi care atestă că aceștia au un nivel pre-intermediar de limba engleză (nivelul B1) și pot face conversație pe teme uzuale, practice, precum activități în timpul liber, educație, îmbrăcăminte, mediul înconjurător, descrierea locurilor, locuri de muncă, divertisment, vreme etc.


În anul 2016, în centrul nostru, 54 de elevi au susținut examene pentru copii (Young Learners): Starters, Movers, Flyers, 21 de elevi examenul KET și 48 examenul PET.

          

 

Facebook: www.facebook.com/scoalatraiancv
E-mail: contact@scoala-traian.ro, tel/fax +40251599561
Adresa: Craiova, Dolj, str. Principatele Unite 7, 200138